[...] lepiej niż się spodziewałem z tego względu że nie wiem do końca jak kombinować z posiłkami i gdzie wrzucić jajka to dziś wykombinowałem że do ryżu, kury i masła orzechowego (które wczoraj wrzucałem na sucho) dorzucę jajka, płatki i otręby i zrobię sobie placki wyszły mega, na sucho średnio wchodzą, ale jak zapodałem do tego sos (mega smak, [...]
Ja standardowo na redu tez obcinalem wegle az do zera, ale potem zostawalo na koncu zostawalo samo bialko i troche dobrych tluszczy z ryb albo dobrej oliwy i orzechow. Teraz pierwszy raz redu z saa i pomoc kolegi ktory troche na scenie zgarnia, ale tego ruchu wlasnie nie kumam a on tlumaczy zamuleniem organizmu i spowolnieniem przemiany.. Do mnie [...]
słuchajcie, czy od 4iu gh dziennie moga występować jakies wzdęcia, bóle brzucha w okolicach jelit? czy to raczej przez tanie i ch**owej firmy białko które kupiłem gdy miałem akurat mało sianka, co myślicie? pozdrawiam
słuchajcie, czy od 4iu gh dziennie moga występować jakies wzdęcia, bóle brzucha w okolicach jelit? czy to raczej przez tanie i ch**owej firmy białko które kupiłem gdy miałem akurat mało sianka, co myślicie? pozdrawiam Masz kase na gh a kupujesz jakies badziewne bialka?
słuchajcie, czy od 4iu gh dziennie moga występować jakies wzdęcia, bóle brzucha w okolicach jelit? czy to raczej przez tanie i ch**owej firmy białko które kupiłem gdy miałem akurat mało sianka, co myślicie? pozdrawiam Masz kase na gh a kupujesz jakies badziewne bialka? Sa tez tanie i dobre bialka. Polecam Allnutrition poniewaz naprawde za to cene [...]
jakie stosujecie białko na masie, isolat czy wpc? pije dwa razy dziennie szejka z owsianych, orzechów i białka. które wybrać? celuje chyba w qnt obojetne jakie wez tansze wpc i ymtak roznicy nie poczujesz...zreszta co to zapytanie?a co to na masie a na redu uzywa sie innych bialek?
[...] zapotrzebowania kalorycznego (nie mówimy o ujemnym bilansie kalorycznym). Wzór przeliczający optymalną ilość kalorii niebiałkowych odnosi się do białek pełnowartościowych, które wliczając białka komplementarne (czyli połączenia białek niepełnowartościowych dające pełnowartościowe) zazwyczaj stanowią ok 70 - 80% ilości białka pokarmowego w [...]
jesli robisz mase to oczywiscie lepszym wyjsciem jest podbicie wegli lepszym i tanszym niz podbijanie kcal z bialka na reduckji juz nie kazdy moze spozywac tyle wegli ile by chcial wiec obcina sie wegle a pdobija bialka aby jednak jesli juz zajdzie taka potzreba cialo korzystalo z aminokwasow jakie spozylismy niz z naszych miesni nie ma wegli = [...]
hehehe to wiadomo ze glikogen miesniowy jest uzywany tam gdzie jest - ale jest glikogen watrobowy,jest bialko ktore jemy - wiec aminokwasy z ktorych ma powstac ta glukoza niekoniecznie bedzie z naszych miesni (!) z reszta aminokwasy w procesie glukoneogenezy nie sa jedynym i na pewnie nie najwazniejszym substratem jest mleczam jest glicerol Źródla [...]
[...] Niskowęglowodanowe, wysokowęglowodanowe, niskobiałkowe i wysokobiałkowe. Lista możliwości nie ma końca. Które z tych informacji mają naukowe potwierdzenie? Oto pytania, które zadawał sobie jakiś czas temu dr. Greg Ellis – i postanowił nauczyć się czytać naukowe prace mogące prowadzić do prawdy. Miejcie na uwadze, że dr. Ellis nie jest [...]
bialko mozna i nalezy laczyc z tluszczem - w koncu w naturze prawie nie ma beztluszczowego bialka - jaja, wiekszosc zwierzat i ryb, nabial. co do laczenia tluszczy z weglowodanami - sa zwolennicy nie laczenia - np. berardi w swojej precision nutrition. pewnym argumentem moze byc tez to, ze w naturze prawie nie wystepuja produkty zawierajace [...]
[...] dłuższej sesji albo kiedy organizmowi brakuje kalorii, bo tkanka tłuszczowa już zniknęła, za źródło energii mogą posłużyć mięśnie. Dostarczają one aminokwasów złożonych, które trafiają do wątroby, gdzie są przetwarzane na cukier pełniący funkcję paliwa. Żeby uzyskać potrzebną energię, organizm zaczyna pożerać sam siebie ! Ten proces nazywa [...]
[...] degradacji białek długożyjących, z których zbudowany jest twój przecudowny (niegdyś) organizm. cukier łasy jest szczególnie na białka te dłuuuuggoooożyjace, czyli takie, które baaaardzo powoli zastępowane są przez nowe, identyczne cząsteczki w naturalnym procesie odnowy organizmu. Oczywiście nie odczujesz tego natychmiast, cukier jest na tyle [...]
[...] czynników decydujących o jakości gotowego produktu jest surowiec. Jakość surowca uzależniona jest od czynników przyżyciowych jak i poubojowych. Do przyżyciowych czynników na które producent raczej nie ma wpływu należą: czynniki genetyczne i osobnicze warunki środowiskowe i żywieniowe warunki transportu zwierząt z fermy lub zagrody do zakładu [...]
[...] dała przy tej aktywności 1.45 i dupa. Że zero to na bank nie 2883 tylko 2976. Trochę wyolbrzymiam, ale niedużo, widziałem takie posty na forach, fb, pisały to osoby, które taki człowiek może uznać za rzetelne. Chłopak głupieje, w końcu to zero bierze 2976, odejmuje 500, je 2476, dokładnie tyle, wyliczone co do grama i jednej kcal - to [...]
[...] nad basenem wieczorem, ale zabrakło czasu (muszę podgonić trochę tematy zawodowe), ale tenis i tak zrobił robotę zastanawiam się nad zmianą siłowni na okres wakacyjny ta w której ćwiczę ma sporo minusów (brak klimy, słabe godziny otwarcia, trochę rozklekotany sprzęt, ciasno, brak paru maszyn/stojaków które by się przydały), ale mam ją pod nosem [...]
[...] dodatkowo dziś wybrałem na nogi przysiady na hack maszynie - lekki błąd bo spalona skóra na barkach strasznie mocno mi dokuczała w trakcie dodatkowo czułem kolana w trakcie, które jeszcze potem dobiłem żurawiami praca pikawy w trakcie biegu http://i33.photobucket.com/albums/d99/sofi183/Obraz004_zpsf21ede79.jpg Rodzaj Godzina Czas [...]
[...] udało się zrealizować, prawie bo niestety dopiero zaczynam czuć jako tako tempo w jakim biegnę, przeważnie biegnę zdecydowanie za szybko niż zakładam, takie szybkie tempo które jakoś zawsze mi wychodzi to okolice 5:30 pierwsze km były w miarę ok, ale każdy km przybliżający mnie do końca był coraz cięższy, co jest naturalne gdy biegłem z tak [...]